Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Και φυσικά για τα μωρά μας.

   Το παραδοσιακό σαπούνι ελαιόλαδου είναι ότι πιο αγνό για να πλυθεί και να λουστεί κάποιος. Έτσι είναι φυσικό να είναι και η πρώτη μας επιλογή για την υγιεινή των μωρών μας... Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι δεν έχει parabens κτλ., καθώς είναι αγνό φυσικό προϊόν ελαιόλαδου, αποτελούμενο από λαδάκι, νερό, σόδα και τίποτε άλλο. Το ελαιόλαδο θρέφει και καταπραΰνει την παιδική επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε το σε κάθε αλλαγή πάνας του μωρού σας. Μην χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα που έχουν τόσα χημικά. Άπλα πλύντε το μωράκι σας με σαπούνι ελαιόλαδου και στην συνέχεια περιποιηθείτε το δερματάκι του με μια αγνή κεραλοιφή. Έτσι θα αποφύγετε με τον πλέον φυσικό τρόπο τα συγκάματα.

   Τα πολυδιαφημισμένα παιδικά αφρόλουτρα, που τα συστήνουν στρατιές δερματολόγων και παιδιάτρων είναι στην ουσία πετρέλαιο με σουλφόνωση.  
Αν δεν είναι φυσικό σαπούνι θα έχει σαν βάση απορρυπαντικό δηλαδή χημικό προϊόν προερχόμενο συνήθως από το πετρέλαιο. Ακολουθούν τα διάφορα πρόσθετα με λατινικά ονόματα, βότανα, αρώματα, συντηρητικά και χρωστικές.
   Το σαπούνι χωρίς σαπούνι έχει όλες τις ιδιότητες του σαπουνιού, πλένει σαν σαπούνι, αφρίζει σαν σαπούνι, έχει την υφή του σαπουνιού. Και όμως δεν είναι σαπούνι! Η σύστασή του δεν έχει τίποτα φυσικό. Απορρυπαντικό, αφριστικός παράγοντας, παραφίνη, συντηρητικά, αρώματα κλπ. δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα απορρυπαντικά πιάτων και ρούχων.
      Αυτό θέλουμε για τα παιδιά μας;

       
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου